Steiger
Vlieland in zicht
Een versnapering onderweg
Onderweg met de Vriendschap
Met de Vliehors Expres verder
Op de steiger
Honden zijn toegestaan
Aan boord van de Vrienschap
Weer aan vaste wal
Genieten van het uitzicht

Dagtocht Texel-Vlieland v.v.

Een dagtocht naar Vlieland is een hele belevenis!

Via de beroemde houten steiger scheept u in op De Vriendschap. Na een prachtige vaartocht komt u aan op de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Met Vliehors Expres volgt een prachtige tocht door deze 12 kilometer lange wildernis naar het Posthuys. Daar kunt een verder met een gehuurde fiets of openbaar vervoer om het knusse eiland en dorp Vlieland te verkennen. Om 17.15 uur aanvaardt u bij het Posthuys de terugtocht naar Texel.

In het voorseizoen varen wij op dinsdag, woensdag, donderdag en mogelijk zondag. In het hoogseizoen kunt u dagelijks met ons mee. Kijk voor alle informatie over vaardagen en tijden van alle dagtochten Vlieland. Meer weten over enkele reizen met of zonder fiets? Klik hier! Vervoer met de Vliehors Expres is bij de prijs inbegrepen.

Onze kaartverkoop "De Noorman" en vertreksteiger staan aan Volharding nr 2a tegenover het KNRM gebouw, nabij strandpaal 33 in De Cocksdorp.

 

Dagretouren

Dagretouren graag minimaal 24 uur van te voren boeken via onze reserveringspagina. Uw plaatsbewijs kunt voor vertrek ophalen bij De Noorman!
Bij dagretouren kunnen eigen fietsen NIET mee. U stapt op Vlieland over in de Vliehors Expres. Deze wagen brengt u via de Vliehors naar het begin van de "bewoonde" wereld, waar u eventueel een fiets kunt huren, de bus kunt nemen of met de benenwagen naar het dorp kunt gaan.

Prijzen (2017)

Volwassenen: €29,50
Kinderen 4-11 jaar: €18,50. Kinderen onder 4 jaar gratis.

Inclusief vervoer met de Vliehorsexpres. Exclusief eventuele fietshuur op Vlieland.

Enkele reis & Eilandhoppen

Alle informatie over enkele reizen, met of zonder fiets vind u op deze pagina.

Kaartverkoop

Texel

Informatie en boekingen bij De Noorman. Deze is te vinden aan Volharding 2a, de Cocksdorp. (pinnen is mogelijk). De meeste tochten zijn ook online te boeken en betalen!

Vlieland

Info en kaartverkoop enkele reizen vanaf Vlieland bij de Vlielandvakantiewinkel in de Dorpstraat 52 tel: 0562 451294 (pinnen is mogelijk). Overige kaarten online boeken via deze site.

Vertrektijden

Voor- en naseizoen

(mei, juni en september)
Dagtocht vertrek : 10:45 uur – aankomst Texel: 18:15
Enkele reis vanaf Texel: 17:15 uur
Enkele reis vanaf Vlieland: 10:45 uur

Hoogseizoen

(medio juli t/m medio augustus)

meerdere vaardagen en of dubbele vaarten onder voorbehoud
Dagtocht vertrek: 10:45 uur – aankomst Texel: 18:15
Enkele reis vanaf Texel: 17:15 uur
Enkele reis vanaf Vlieland: 10:45 uur

Vliehorsexpres

Bij de steiger op Vlieland, staat de "Vliehorsexpres" klaar om u naar de bewoonde wereld te brengen (bij de prijs inbegrepen).
U wordt met deze speciaal geprepareerde vrachtauto over de Vliehors vervoerd, die bekend staat als de "De Sahara van het Noorden".
Bij "het Posthuys" kunt u met het openbaar vervoer of per huurfiets dit prachtige eiland verkennen.

Facebook

Twitter